21.03.2019 01:53
для всіх
114
    
  1 | 1  
 © Поліанна М

Вчимося працювати

Вчимося працювати

Всі ми іноді лінуємося, ніде правди діти. Нам не хочеться робити уроки, прибирати в кімнаті, читати книги або допомагати мамі. Це не найкраща риса характеру, з якою потрібно боротися.

Перш за все, потрібно з`ясувати причину небажання робити якусь роботу. Адже це може виявитися проста втома або невпевненість в своїх силах. Якщо це так, то людині для плідної роботи досить відпочинку, змінити вид діяльності або дістати підтримку оточуючих. Якщо ж причина відмови від роботи полягає в ліні, то це повинно стати сигналом.

З лінню необхідно боротися, тому що чим довше людина нічого не робить, тим менше йому хочеться щось робити. Він просто звикає бути ледарем. Потрібно розуміти, що в житті ніщо не дається просто так. Для нормального життя людина повинна працювати і розвиватися. Щоб домогтися поваги в суспільстві, це теж необхідно.

Зараз існує багато методик раціонального використання свого часу. Моя мама, наприклад, робить домашню роботу по системі з Інтернету. Один з її принципів полягає в тому, щоб робити кожен день по одній справі, яка тобі не подобається. Не потрібно намагатися зробити все за один раз. А так, вона все встигає і не втомлюється. Цю методику можна застосувати і для виконання уроків, і для прочитання книг ...

Важливо хвалити себе за виконані завдання. Можна, наприклад, приготувати собі шоколадку і з`їсти її після виконання домашнього завдання або заняття в басейні. Ще добре самоорганізовуватися допомагає план. Його можна складати на день, на тиждень і навіть на місяць. Важливо чітко слідувати його пунктам і жодного не пропускати.

Праця зробила з мавпи людину, якщо ми віддамося ліні, то ризикуємо повернутися назад до витоків. Висновок, думаю, зробити нескладно. Кожна людина повинна рости і розвиватися, а для цього необхідно працювати. Щоб не йти на поводу у своїх поганих звичок, потрібно себе контролювати і бути організованим. Важливо розуміти, для чого ми це робимо, і тоді буде не так вже й складно.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!