22.07.2019 09:29
для всіх
179
    
  3 | 3  
 © Анатолій Костенюк

Сонет 99

Сонет 99

Переспів з Вільяма Шекспіра

The forward violet thus did I chide:
Sweet thief, whence didst thou steal thy sweet that smells,
William Shakespeare. Sonnet 99 ...

Фіалку весняну̀ я насварив:

«Свій аромат ти вкрала у кохання!

Твій пурпур на щоках її горів,

від її губ – пелю̀стків полихання».


Лілею я судив за білизну̀,

що вкрала з рук твоїх, а майорана

бутони я картав за чарівну

вуаль волосся ніжного, кохана.


Зі страху – рози, ніби на голках.

Одна почервоніла, друга зблідла.

Їх сором з відчаєм в твоїх руках

з`єднала третя в переливах світла.


За подих забраний від уст п`янких

на гусінь я засуджую їх всіх!



22.07.2019р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 23.07.2019 08:40  Тетяна Белімова => Костенюк 

Красиво і ніжно))))

 22.07.2019 16:32  Панін Олександр Миколайович... => Костенюк 

Дуже гарно!