30.01.2020 11:57
для всіх
114
    
  2 | 2  
 © Двірний Сергій

На початку

/-\

          




________________________________________________________

*«Так приведи Його до мене, аби Він навчився буквам, а разом із буквами я навчу Його усьому знанню, як треба вітати старших та шанувати їх як батьків та дідів, і любити тих, хто Йому ровесники. І він показав Йому ясно всі букви від альфи й до омеги і ставив багато питань. А Ісус глянув на вчителя Закхея і спитав його: Як ти, який не знає, що таке альфа, можеш повчати інших, що таке бета? Лицемір! Спочатку, якщо ти знаєш, навчи, що таке альфа, і тоді ми повіримо тобі за бета. І Він став питати вчителя про першу букву, і той не зміг відповісти Йому. І тоді в присутності багатьох, що їх слухали, Дитя сказало Закхею: слухай, учителю, за будову першої букви і зауваж, які вона має лінії та риску всередині, що проходить через пару ліній, які, як ти бачиш, сходяться та розходяться, піднімаються, повертаються, три знаки тієї ж самої властивості, що залежні і підтримують одне одного, того ж самого розміру. Ось такі лінії альфи.»


На початку було А, і А було Словом, і Слово було в Бога, і Слово було Бог. Воно на початку було в Бога. Усе через Нього постало, і без Нього не постало нічого з того, що постало літерами, лініями і тире. У Ньому було життя, - і життя було Світлом людей, Словом серед літер, літерою серед ліній і тире. І Світло світить у темряві, і темрява Його не огорнула, ні Словом, ні літерою, ні лініями з тире...


Амінь!..

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 30.01.2020 13:16  Каранда Галина => © 

 30.01.2020 13:11  Каллистрат => © 

Порожнеча все більше й більше захоплює поезію, проникаючи, навіть, у літери......

Да это - да.

Пустота пустотой

Пустоту погоняет

И уносится ветром

На круги своя.

21 января 2009г.

И буквы жалко. Исчезает их магия....