03.08.2023 23:08
18+
62
    
  - | -  
 © Казіміров Ігор

Афоризми 12. Чого не можна. Академічна доброчесність

     

  1. Не можна брехати студентам, та заохочувати їх до брехні.
  2.  

  3. Позитивний звіт по невиконаній роботі - це брехня.
  4.  

  5. Квазі позитивні звіти, по квазі виконаним роботам призводить до виховання - квазі спеціалістів, які є не квазі, а реальною загрозою для держави. (слово квазі. (лат. quasi – ніби, майже, немовби) – частина складних слів, що означає «ніби», «несправжній», «фальшивий»).
  6.  

  7. Треба обов`язково бути спеціалістом з питання, яке викладається, а не здаватися ним.
  8.  

  9. Не можна проводити заняття - непідготовленим.
  10.  

  11. Не можна заохочувати студентів займатися плагіатом, видавати чужі відповіді та виконані завдання - за свої.
  12.  

  13. Не можна давати студентам хибні відповіді.
  14.  

  15. Не можна давати хибні завдання, особливо такі, на які сам не знаєш відповіді.
  16.  

  17. Не можна пропонувати хибні рішення, це призводить до закріплення хибних знань.
  18.  

  19. Не можна давати студентам однакові завдання на різних курсах.
  20.  

  21. Не можна системно помилятися та не визнавати своїх помилок.
  22.  

  23. 5 помилок та більше, в одному документі - це системна помилка.
  24.  

  25. Не можна приховувати плагіат, треба обов`язково дати посилання на джерело.
  26.  

  27. Якщо чогось не знаєш - краще запитати, ніж давати студентам хибні відомості.
  28.  

  29. Не можна бути підлим та підступним по відношенню до студентів та співробітників.
  30.  

  31. Підлабузництво - це підлість.
  32.  

  33. Складати наклепи на своїх колег - це теж підступність та підлість.
  34.  

 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 03.08.2023 23:12  Суворий => © 

Сам факт існування такої кількості переліченого Вами лайна в середовищі, де споконвіків плекають розумне-добре-вічне, викликає подив... Не може такого бути!