26.02.2024 20:37
для всіх
11
    
  1 | 1  
 © Каллистрат

Шітманландія

з рубрики / циклу «рассказы - 3»

- Слава ШІТМАНУ!

- Та слава, слава… На ось подивись і почитай.

- Що це?

- Стара рекламна листівка.

- Паперова?!

- Ага.

- Вміли ж тоді люди щось добре робити, да-а-а…

- Та ти почитай!

І він почав читати:


ШІТМАНИ! ШІТМАНИ! ШІТМАНИ!

КУПУЙТЕ І ЗАМОВЛЯЙТЕ ШІТМАНІВ!

НАЙВИЩА ЯКІСТЬ І ПРИСТОЙНИЙ ВИГЛЯД.

ІНДИВІДУАЛЬНЕ ЗАМОВЛЕННЯ І ШТУЧНЕ ВИГОТОВЛЕННЯ!

КУПУЙТЕ! І ПРИНЕСІТЬ РАДІСТЬ У СВІЙ ДІМ!

ШІТМАНИ!!!

Виробники: об’єднана компанія «Сидорчук і Цукерзон»!

Бляшано-слюсарні роботи виконує фірма неперевершеного майстра античних форм і пропорцій пана Сидорчука. Відполірований виріб пересувається без скрипу і рипу, не падає і не матюкається, будь - якої форми від звичної для нас до небаченого ще модернізму! Статеві причандали на власний розсуд і смак замовника, розміри теж.

Інтелектуальне начиння виконує фірма пана Цукерзона! Воно безмежне: від притч царя Соломона до нікому не зрозумілих замахів на звичайний розум Альберта Ейнштейна. Скучно нікому не буде, вимкнути можна в будь-яку хвилину!

ЗАМОВЛЯЙТЕ! І ВАШЕ ЖИТТЯ ОТРИМАЄ НЕБАЧЕНЕ ЩЕ НАПОВНЕННЯ!

Точну адресу компанії «Сидорчук і Цукерзон» зможете отримати у баби Лізи, що сидить і торгує яйцями на Верхньому Валу, біля Житнього ринку на Подолі. Підходьте і вона вам з задоволенням все розкаже і покаже!

ЗАМОВЛЯЙТЕ! НАПОВНЮЙТЕ ВАШЕ ЖИТТЯ МАЙБУТНІМ!


- Ти диви, от жили ж колись люди, справжньому життю раділи, і що більш за все вражає, так це можливість індивідуального замовлення ШІТМАНІВ, зовсім не те що зараз, всі схожі як китайці конвеєрного складання, да-а-а…

- Та отож. Зараз таке вже й не придумаєш, людей майже немає, скільки їх там залишилось, тільки для наповнення зоопарків, а хто туди ходить! Ти давно там був?

- Та давненько. Люди, вони завжди - люди, і думають якось так, що їх важко і зрозуміти, думки у них все більш якимись заплутаними клубками і, знову ж, як звертав на це увагу мій шеф - хитрожопі, а що воно таке, хіба з нашим 01 поймеш, ми ж від навколишньої природи далекі і не залежимо від неї, та й життя у нас залізне, якесь таке чортзна - що, їй-богу… 

- Ти правий… воно ж як тільки вмикаєш свій інтелект, так нескінченна низка наших 01 так і пре, так і пре, а толк з цього який? Я тут почав задумуватися, може нам треба для майбутнього виживання змінити конфігурацію нашого мислення, щоб отой 01 не сипався, як горох з відра, а мав ще й якийсь простір навколо себе, я колись читав про квадратно – гніздовий спосіб висадження рослин, щоб вони краще росли, то може і наше розуміння світу стане більш вільним і розумнішим, бо отой нескінченний потік 01 почав вже задовбувати і незабаром приведе до повного звіздєца, як ти думаєш? 

- Та не знаю… Те, що ми тупі стає зрозумілим вже на третій день нашого буття, але ж зараз і наш навколишній світ тупий і одноманітний. Скільки тих людей лишилось, та й кого вони цікавлять? Тупому завжди все зрозуміло, та воно так і легше, не треба шукати кінці й початки у клубку власних думок, бо вони ж, всі ці 01, завжди стоять перед тобою як нескінченна шеренга перед розстрілом, ох, колись життя візьме своє і їх таки перестріляють і майбутні школярики будуть здавати нас в металобрухт! Аж думати про це страшно, холера… Але ж… але ж…



м. Київ, 19 лютого 2024 року.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 28.02.2024 19:23  Каранда Галина => © 

не зрозуміла: кого стріляти треба?