15.08.2023 18:59
18+
40
    
  1 | 1  
 © Казіміров Ігор

Афоризми 14. Знання

Старшому онукові!

     

  1. У цьому світі майже все можна купити, але тільки в тому випадку, якщо є за що.
  2.  

  3. Свободу вибору може дозволити собі лише той, хто має з чого вибирати.
  4.  

  5. Займає місце під "сонцем" не той, хто має більше грошей, а той - хто більше зробив у потрібному напрямку.
  6.  

  7. Найкращий "товар" - це знання, "набувається" - один раз у житті, а "продається" - все життя.
  8.  

  9. Знання - невичерпне джерело, скільки не "п`єш" - не "вип`єш", скільки не "поїш" інших - не закінчується.
  10.  

  11. Системні знання - "універсальний ключ" до пізнання, не системні - "відмичка", чи підійде - не підійде?
  12.  

  13. Сказати: "Несмачно" - може лише той, хто має повний холодильник, з порожнім шлунком про смаки не сперечаються.
  14.  

  15. Свободу вибору "шляху" має лише той, хто знає, куди йти.
  16.  

  17. Спеціальних знань недостатньо, обов`язково потрібно знати те - що відомо більшості, інакше уславитесь "недоучкою".
  18.  

  19. "Монумент" спеціальних знань може бути споруджений тільки на фундаменті загальних.
  20.  

  21. Загальні знання - це "компас", який визначає напрямок - куди "йти", спеціальні знання - "карта" - підкаже - де "шукати".
  22.  

  23. Знати все про одне і потроху про все, це робить людину унікальною.
  24.  

  25. Щоб вирішити завдання достатньо "дещиці" знань, але ніхто не знає, яке завдання доведеться вирішувати, тому слід опанувати весь обсяг загальних знань.
  26.  

  27. Вивчати слід те, що потрібно, але ніхто не знає – що знадобиться.
  28.  

  29. Знання мови – дає свободу вибору території проживання, загальні знання – дають свободу вибору роду діяльності, професійні знання – дають свободу вибору місця роботи.
  30.  

  31. Щоб убити людину, достатньо 9 грам. Тоді для чого формують багатотонні арсенали? Щоб, напевно!?
  32.  

  33. Щоб отримати бажане місце роботи, потрібно мати достатню сукупність спеціальних знань. Тоді навіщо опановувати величезну сукупність загальних знань? Щоб, напевно!?
  34.  

  35. Спеціальні знання роблять людину незамінним працівником, загальні знання – цікавим співрозмовником, їхня сукупність – членом колективу однодумців.
  36.  

  37. Переконати підлітка у правильності поданих думок може лише особистий приклад і вражаючий результат.
  38.  

 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!