15.09.2023 11:39
18+
56
    
  - | -  
 © Казіміров Ігор

Афоризми 33. Мотивація. Викладач та учні



  1. Мотивована людина - може все, немотивована - нічого.
  2. Мотивація народжується всередині, а виявляється - зовні.
  3. Мотивація не може бути зовнішньою, вона завжди - внутрішня.
  4. Мотивована людина - живе, немотивована - існує.
  5. Спонукання мотивації - завжди зовнішнє.
  6. Головний збуджувач мотивації у навчанні - викладач.
  7. Головне спонуканні мотивації - “Люди - які створюють машини, а не машини- які створюють люди”.
  8. Інструмент збудження мотивації - особистість викладача, яка породжує довіру учнів .
  9. Спонукати мотивацію можливо, тільки зайшовши в “мотиваційну” область - це область, там де тебе “чують”.
  10. Заходити в мотиваційну область краще “знизу”, у учнів створюється враження, що викладач такий самий, як і учні.
  11. Ставши членом колективу учнів, викладач зможе підняти колектив до певного ступеня мотивації.
  12. Виконання учнями великої кількості завдань, в тому числі - не обов`язкових - це успіх, насамперед спонукання мотивації учнів, а не викладання потрібної інформації.
  13. Всі важелі спонукання мотивації мають право на життя, окрім брехні..
  14. “Важіль” спонукання мотивації складається з трьох елементів: “плече” дії на учня, “плече” дій викладача та “опора”, чим ближче “опора” до учня, тим більша дія на учня.
  15. Довіра та повага до викладача - безпосередньо не впливають на дію “важеля” спонукання мотивації, але дозволяють наблизити “опору” “важеля” спонукання мотивації найближче до учня, а це в кінцевому результаті дозволяє отримати позитивний результат.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 15.09.2023 13:44  Суворий => © 

Найбільший ворог, який зводить нанівець будь-які потуги викладача, це момент часу, коли учень/студент перестає розуміти, що відбувається... Зазвичай до кінця уроку/лекції навіть ті, хто просяк ентузіазмом головного мотиватора, просто чекають, коли він вже вгамується...